viernes, 27 de enero de 2017

OPERACIÓ MANTENIM EL NOSTRE PAISATGE


Durant aquest segon trimestre, els alumnes de 3r han realitzat el projecte ‘Operació mantenim el nostre paisatge’, un treball interdisciplinari, competencial i col·laboratiu on s’estudia el reciclatge com a via de conservació del nostre paisatge natural.
La nova campanya de la Generalitat per a fomentar la recollida selectiva dels residus que té com a lema ‘Redueix, Reutilitza, Recicla, REACCIONA’ i que va ser presentada el mes de novembre de 2016, ha estat el punt d’inici del projecte. El nostre planeta està ple de vida. Només cal que donem un cop d’ull a la gran diversitat de paisatges que ens envolten. Es poden veure frondosos boscos a les muntanyes, costes cobertes amb les millors tonalitats de blau i camps amb verds impressionants. Com a ciutadans, hem de mantenir aquests paisatges per a que les generacions que vinguin després puguin gaudir-los també. Com podem mantenir  els paisatges així de macos? Mural sobre els tipus de paisatges fet entre tota la classe.
Hi ha diferents maneres per tal de protegir els nostres paisatges i per tant, el medi ambient. Tanmateix, hi ha una de molt important, el reciclatge. Si reciclem, no contaminem, no embrutem i reduïm la creació de materials que afecten negativament a la natura. 

A partir d’aquest projecte, els alumnes de 3r han treballat en diferents assignatures seguint un fil conductor el tema principal, el reciclatge. Durant vàries sessions de matemàtiques, educació física, visual i plàstica, llengua, medi social i medi natural, hem desenvolupat el nostre projecte amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits tot fent conscients dels efectes negatius que té sobre el nostre paisatge el fet de no reciclar.

Mural fet a partir de la classificació prèvia de fotografies d’objectes


El producte final d’aquest treball ha estat la creació de cubells de reciclatge per a l’escola. Els alumnes han posat molt esforç i dedicació per a crear els cubells blaus pel paper i cartró, els cubells marrons per la matèria orgànica, els cubells grocs pels envasos i els cubells verds pel vidre. Aquí veiem algunes fotografies de procés de realització. Estem molt contents amb el resultat! Ara només cal utilitzar-les!

Encara no recicles?


REACCIONA!
QUI HO FARÀ SINÓ? 
ARA et toca a TU! 


Alba Loscos- Mestra de pràctiques UAB

No hay comentarios:

Publicar un comentario